Výborná! Hrnčeková bábovka ako od babičky
Hrnčeková bábovka
Hrnčeková bábovka
Zdroj: helkahelenka
helkahelenka
helkahelenka
Uložiť kuchára
12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
Uložiť recept
Vytlačiť recept
Poslať mailom
INGREDIENCIE
2 hrnčeky
múka polohrubá
1 hrnček
kryštálový cukor
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
olej
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor´
1 balíček
kypriaci prášok
2 PL
kakao
POSTUP
Bábovka, ktorá vďaka hrnčekovaniu skráti čas na prípravu a chutí naozaj fantasticky. Stačí sa presvedčiť!
1.
Vyšľaháme si celé vajíčka s cukrom. Pomaly prilievame mlieko, potom olej a na záver pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva.
TIP: múku a prášok do pečiva k tekutým surovinám preosejte. Bude sa ľahšie premiešavať s ostatnými surovinami a nevzniknú prípadné hrudky.
2.
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
TIP: bábovkovú formu môžete okrem múky vysypať napríklad ja podrvenými piškótami, krupicou alebo napríklad strúhaným kokosom.
3.
Do druhej polovice pridáme kakao a poriadne premiešame. Tmavé cesto nalejeme v ľubovoľných tvaroch na biele cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 35 až 40 minút.
TIP1: ak by vám bábovka zvrchu moc rýchlo tmavla, položte na vrch alobal a pár minút pred koncom pečenia ho stiahnite.
TIP2: upečenú bábovku nechajte zhruba 10 minút chladnúť vo forme a až potom ju opatrne vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
Hrnčeková bábovka
Hrnčeková bábovka
Zdroj: iStockphoto
4.
Upečenú bábovku môžme posypať práškovým cukrom. Alebo si pripravíme čokoládovú polevu (100 g čokoláda + 50 g smotana) či cukrovú polevu (100 g preosiaty práškový cukor + lyžica až dve citrónovej šťavy).
Spomínate si ako vám dávala stará mama vylizovať misu, keď z nej vyliala cesto na koláč na plech? Zažívam to isté, keď sa pečie vegan rumová bábovka. Vždy sa teším ako prstom vyberiem zvyšky cesta, keď už som dala bábovku piecť. Túto bábovku milujem! Rum jej dodáva dokonalú arómu a chuť. Je ľahká ale šťavnatá. Jemne vanilková a silne čokoládová. A zohnala som dokonalú bábovkovú formu, z ktorej ma baví ešte viac.
Ingrediencie:
MNOŽSTVO
1 PORCIA
Default (1 Serving)
PRÍPRAVA
20 minút
VARENIE
40 minút
CELKOVO
hodina
400 g polohrubej múky
200 g kryštálového cukru
350 ml sójového mlieka
80 ml rumu
100 ml oleja
12 g kypriaceho prášku
2 PL kakaa
½ ČL mletej vanilky
štipka soli
kúsok rastlinného masla na vytretie formy
Z tohto množstva vznikne jedna väčšia vegan rumová bábovka. Presne taká, ako je na fotke. Váži asi 1kg a vyšlo z nej 19 menších kúskov.
Začnite tým, že si zmiešate suché ingrediencie. Preosejte múku, pridajte cukor, štipku soli, kypriaci prášok a vanilku. V druhej mise zmiešajte sójové mlieko, rum s olejom a vylejte všetko k múke. Všetko spolu premiešajte aby vzniklo viac tekuté cesto, ktoré sa ľahko leje. Miešajte kým sa nestratia posledné stopy múky a nie ďalej.
Teraz si cesto rozdeľte na 2 približne rovnaké časti. Do jednej pridajte 2PL kakaa a znova zamiešajte. Toto cesto trošku viac zhustne po pridaní kakaaa, takže pridajte trošku sójového mlieka, aby bolo zase tekutejšie. Začnite 1PL mlieka.
Formu na bábovku vytrite rastlinným maslom a jemne pomúčte, aby sa bábovka dala ľahko vyklopiť.
Túto krásnu formu som dostala od Favi a vy teraz môžete na mojom instagrame vyhrať od nich poukážku na nákup v hodnote 30 eur. Ako sa zapojiť nájdete na mojom instagrame behom soboty.
Teraz môžete do formy vrstviť cesto podľa vášho vkusu. U nás sa vždy pridávala svetlé cesto, potom čokoládové, ktoré sa jemne špachtľou postrčilo hlbšie do formy.
Vegan rumová bábovka sa pečie asi 40-45 minút na 180 stupňoch. Zohrev z dola aj z hora s ventilátorom. Bábovku môžete piecť už v rozohriatej trúbe, alebo zohrev zapnite až keď je bábovka v nej. Ak vám bude viac praskať spodná strana bábovky, začať s menšou teplotou môže pomocť.
Po 40 minútach bábovku skontrolujte špajdlou. Ak na nej žiadne cesto nezostáva, môžete vegan bábovku vybrať a nechať 10 minút vychladnúť. Potom ju vyklopte z formy a poprášte cukrom.
a keď sme pri rume - čo tak RYCHLA VYCHODNIARSKA RUMOVA PRALINKA?
Suroviny: dva kila dutich čukoladovich figurkoch, 2 - 5 litre rumu.
Postup: zoberece čukoladovu figurku, odkušice jej hlavu, dolejece rum a možece takoj konzumovac. A potom že s pečenim je veľo roboty.
PS.:Tí chudobnejší možu jednu prísadu vynechať(tie duté figurky)
Výborná! Hrnčeková bábovka ako od babičky
Hrnčeková bábovka
Hrnčeková bábovka
Zdroj: helkahelenka
helkahelenka
helkahelenka
Uložiť kuchára
12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
Uložiť recept
Vytlačiť recept
Poslať mailom
INGREDIENCIE
2 hrnčeky
múka polohrubá
1 hrnček
kryštálový cukor
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnček
olej
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor´
1 balíček
kypriaci prášok
2 PL
kakao
POSTUP
Bábovka, ktorá vďaka hrnčekovaniu skráti čas na prípravu a chutí naozaj fantasticky. Stačí sa presvedčiť!
1.
Vyšľaháme si celé vajíčka s cukrom. Pomaly prilievame mlieko, potom olej a na záver pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva.
TIP: múku a prášok do pečiva k tekutým surovinám preosejte. Bude sa ľahšie premiešavať s ostatnými surovinami a nevzniknú prípadné hrudky.
Hrnčeková bábovka
Hrnčeková bábovka
Zdroj: iStockphoto
2.
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
TIP: bábovkovú formu môžete okrem múky vysypať napríklad ja podrvenými piškótami, krupicou alebo napríklad strúhaným kokosom.
3.
Do druhej polovice pridáme kakao a poriadne premiešame. Tmavé cesto nalejeme v ľubovoľných tvaroch na biele cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 35 až 40 minút.
TIP1: ak by vám bábovka zvrchu moc rýchlo tmavla, položte na vrch alobal a pár minút pred koncom pečenia ho stiahnite.
TIP2: upečenú bábovku nechajte zhruba 10 minút chladnúť vo forme a až potom ju opatrne vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
Hrnčeková bábovka
Hrnčeková bábovka
Zdroj: iStockphoto
4.
Upečenú bábovku môžme posypať práškovým cukrom. Alebo si pripravíme čokoládovú polevu (100 g čokoláda + 50 g smotana) či cukrovú polevu (100 g preosiaty práškový cukor + lyžica až dve citrónovej šťavy).
5.
Dokonalá bábovka! Prajem vám dobrú chuť!
Preco iba balicek kypriaceho prasku? Treba tam dat 2 hrnceky, bude lepsia a dvojhrncekova!.
Východniarska plnená paprika
INGREDIENCIE
500 g
mleté bravčové mäso
2 ks
vajce
1 hrnček
ryźa
1 ks
cibuľa
3 PL
olej
1 KL
sladká paprika
3 ks
paprika
OMÁČKA
1 konzerva
pasírované paradajky
3 PL
polohrubá múka
700 ml
voda
2 KL
mleté čierne korenie
1 PL
cukor
POSTUP
1.
Pomleté mäso vložíme do misy, kde pridáme vajcia a surovú ryžu.
2.
Na oleji si medzitým opražíme cibuľku do zlatista.
3.
Tesne pred odstavením pridáme červenú papriku a ešte krátko popražíme.
4.
Vložíme ju do misy k ostatným surovinám. Poriadne premiešame a okoreníme.
5.
Zmesou naplníme papriky alebo vytvarujeme guľky.
6.
Pripravíme si omáčku: Na oleji opražíme múku a pridáme pasírované paradajky. Krátko podusíme a podlejeme vodou.
7.
Krátko povaríme a omáčku ochutíme soľou, vegetou a cukrom podľa chuti.
8.
Do omáčky vložíme naplnené papriky a mäsové guľky. Varíme na jemnom ohni 45 minút.
Fotorecept: Východniarska plnená paprika
9.
Jedlo je hotové, keď sú guľky krásne mäkké. Dobrú chuť!
Bábovka fajn, čokoľvek paradajkové fuj. :D
Vegan rumová bábovka s kakaom
Spomínate si ako vám dávala stará mama vylizovať misu, keď z nej vyliala cesto na koláč na plech? Zažívam to isté, keď sa pečie vegan rumová bábovka. Vždy sa teším ako prstom vyberiem zvyšky cesta, keď už som dala bábovku piecť. Túto bábovku milujem! Rum jej dodáva dokonalú arómu a chuť. Je ľahká ale šťavnatá. Jemne vanilková a silne čokoládová. A zohnala som dokonalú bábovkovú formu, z ktorej ma baví ešte viac.
Ingrediencie:
MNOŽSTVO
1 PORCIA
Default (1 Serving)
PRÍPRAVA
20 minút
VARENIE
40 minút
CELKOVO
hodina
400 g polohrubej múky
200 g kryštálového cukru
350 ml sójového mlieka
80 ml rumu
100 ml oleja
12 g kypriaceho prášku
2 PL kakaa
½ ČL mletej vanilky
štipka soli
kúsok rastlinného masla na vytretie formy
Z tohto množstva vznikne jedna väčšia vegan rumová bábovka. Presne taká, ako je na fotke. Váži asi 1kg a vyšlo z nej 19 menších kúskov.
Začnite tým, že si zmiešate suché ingrediencie. Preosejte múku, pridajte cukor, štipku soli, kypriaci prášok a vanilku. V druhej mise zmiešajte sójové mlieko, rum s olejom a vylejte všetko k múke. Všetko spolu premiešajte aby vzniklo viac tekuté cesto, ktoré sa ľahko leje. Miešajte kým sa nestratia posledné stopy múky a nie ďalej.
Teraz si cesto rozdeľte na 2 približne rovnaké časti. Do jednej pridajte 2PL kakaa a znova zamiešajte. Toto cesto trošku viac zhustne po pridaní kakaaa, takže pridajte trošku sójového mlieka, aby bolo zase tekutejšie. Začnite 1PL mlieka.
Formu na bábovku vytrite rastlinným maslom a jemne pomúčte, aby sa bábovka dala ľahko vyklopiť.
Túto krásnu formu som dostala od Favi a vy teraz môžete na mojom instagrame vyhrať od nich poukážku na nákup v hodnote 30 eur. Ako sa zapojiť nájdete na mojom instagrame behom soboty.
Teraz môžete do formy vrstviť cesto podľa vášho vkusu. U nás sa vždy pridávala svetlé cesto, potom čokoládové, ktoré sa jemne špachtľou postrčilo hlbšie do formy.
Vegan rumová bábovka sa pečie asi 40-45 minút na 180 stupňoch. Zohrev z dola aj z hora s ventilátorom. Bábovku môžete piecť už v rozohriatej trúbe, alebo zohrev zapnite až keď je bábovka v nej. Ak vám bude viac praskať spodná strana bábovky, začať s menšou teplotou môže pomocť.
Po 40 minútach bábovku skontrolujte špajdlou. Ak na nej žiadne cesto nezostáva, môžete vegan bábovku vybrať a nechať 10 minút vychladnúť. Potom ju vyklopte z formy a poprášte cukrom.
Hm, tu ma zvádza spýtať sa, či je vegan bábovka tak hnusná, že jej chuť treba prebíjať rumom. :D
Dakujem za passive aggressive recepty.
a keď sme pri rume - čo tak RYCHLA VYCHODNIARSKA RUMOVA PRALINKA?
Suroviny: dva kila dutich čukoladovich figurkoch, 2 - 5 litre rumu.
Postup: zoberece čukoladovu figurku, odkušice jej hlavu, dolejece rum a možece takoj konzumovac. A potom že s pečenim je veľo roboty.
PS.:Tí chudobnejší možu jednu prísadu vynechať(tie duté figurky)
blackota...Vidim, ze aj tebe uz z tych prispekov jebe...ale aspon tie tvoje sa daju zúžitkovat a maju racionalne jadro....
Kokoti trpí obezitou a cukrovkou a vy na nútiť ešte picť kolačky
@Gissele: ti chudobnejsi mozu namiesto cokoladovych dutych figurok liat ten rum rovno do svojich dutych hlav.